Arctic depășește pragul de 40 milioane de frigidere produse în fabrica din Găești

București, 14 decembrie 2021 – Compania Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre principalii contribuabili la economia locală, marchează producția a 40.000.000 de frigidere în fabrica de la Găești, județul Dâmbovița. În urma investițiilor Arçelik, cumulând peste 154 milioane de euro, fabrica de frigidere din Găești este în momentul de față cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, având o capacitate de producție de 2,9  milioane de unități pe an și aproape 5000 de angajați.

În unitatea din Găești sunt fabricate 75 de produse principale și 700 de produse derivate, destinate atât pieței locale, cât și consumatorilor din 80 de țări – 37 din Europa și 43 de pe alte continente. Gradul ridicat de fiabilitate și calitatea au făcut ca frigiderele Arctic produse în România să fie foarte apreciate în țări precum Turcia, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Germania, Franța sau Polonia. Astfel, numărul de unități exportate a crescut în mod constant, ajungând la 84% din producția anuală.

Pentru a face față cererii tot mai mari și pentru a răspunde așteptărilor în continuă schimbare ale clienților, Arctic investește permanent în noi tehnologii. În 2021 compania a alocat 10 milioane de euro pentru modernizarea fabricii de la Găești, investițiile vizând creșterea eficienței prin digitalizare, în special sporirea gradului de automatizare și îmbunătățirea controlului calității. Totodată, Arctic se concentrează și pe sustenabilitate, implementând soluții pentru a reduce generarea de deșeuri, a minimiza pierderile, a crește reciclarea și a susține economia circulară.

Suntem extrem de mândri de această nouă realizare a întregii echipe Arctic Găești. Pentru noi, 40 de milioane de frigidere produse în România reprezintă mai mult decât un simplu număr. Înseamnă calitate românească apreciată la nivel internațional, susținerea economiei naționale și crearea de noi locuri de muncă. Totodată, aprecierea de care se bucură brandul Arctic în rândul românilor ne onorează. Vom continua să investim în România, cu scopul de a o transforma într-un hub de producție regional. Ne angajăm să ducem mai departe aceste rezultate, integrând în același timp viziunea și misiunea noastră în domeniul sustenabilității. Scopul nostru este să redefinim procesele de producție în conformitate cu principiile circularității, folosind resursele naturale în mod cât mai responsabil”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Performanțele înregistrate de fabrica din Găești au determinat extinderea operațiunilor grupului Arçelik în România. Acest lucru s-a materializat prin construcția de la zero a unei noi fabrici de electrocasnice în Ulmi, județul Dâmbovița. Inaugurată la finele anului 2019, în urma unei investiții totale de 153 de milioane de euro, fabrica de mașini de spălat Arctic de la Ulmi integrează cele mai recente tehnologii, fiind prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa. Odată cu deschiderea celei de-a doua linii de producție, fabrica va atinge o capacitate de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an.

Despre Arctic:

Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori. Cu peste 5.500 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an la finalizarea investițiilor.