București, 28 februarie 2023 – Compania Arctic, liderul pieței de electrocasnice locale, se alătură primului parc tematic educațional din România, Destiny Park, oferindu-le celor mici ocazia de a învăța într-un mod inedit despre sustenabilitate.
Proiectul Casa sustenabilă Arctic pornește de la misiunea companiei, care pune sustenabilitatea în centrul modelului său de afaceri, promovând importanța consumului responsabil și acordând o atenție deosebită componentei de educație.
Spațiul Arctic – amenajat sub forma unei locuințe primitoare – este împărțit în mai multe zone, în care cei mici descoperă, participând la activități distractive, cum să folosească electrocasnicele din casă cât mai eficient. Astfel, în zona dedicată spălării hainelor, vizitatorii învață cum să prelungească viața hainelor și să utilizeze optim mașina de spălat rufe, mașina de spălat rufe cu uscător și uscătorul de rufe. În plus, copiii pot vedea cum arată interiorul unei mașini de spălat rufe și cum funcționează. În zona de bucătărie, cei mici află cum să reducă consumul de apă și energie cu ajutorul mașinii de spălat vase și cum să prevină risipa alimentară prin refrigerarea corectă a alimentelor.
„Misiunea Arctic este de a face sustenabilitatea accesibilă unui număr cât mai mare de români, investind în dezvoltarea de produse eficiente energetic, tehnologii de ultimă oră și metode de producție prietenoase cu mediul. Ne-am asumat, în același timp, angajamentul de a ne implica în promovarea educației pentru sustenabilitate, pentru că fiecare generație în parte are datoria să învețe cum putem reduce impactul negativ asupra planetei. Acest proiect s-a născut din convingerea că este important pentru copii să conștientizeze rolul fiecăruia dintre noi în conservarea resurselor naturale. Suntem încântați să le oferim celor mici experiența directă a învățării prin joacă și îi așteptăm cu drag să exploreze Casa sustenabilă Arctic”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.
„Educația pentru sustenabilitate poate face diferența în ceea ce privește conservarea resurselor naturale. Acesta este motivul pentru care cele mai recente campanii de brand Arctic au abordat această direcție și ne bucurăm ca, odată cu acest proiect, să includem și componenta de edutainment. Prin prezența noastră în cadrul Destiny Park, ne dorim să îi familiarizăm și pe cei de peste 4 ani cu pași mici, dar importanți, pe care îi pot face respectând planeta. Astfel, încurajăm copiii să acționeze ca membri responsabili ai comunității, un element esențial pentru a construi împreună o societate mai bună”, a adăugat Gabriel Eremia, Marketing & Product Management Director.
Proiectul Casa sustenabilă Arctic din cadrul Destiny Park face parte din strategia de responsabilitate socială a companiei, construită pe trei piloni – sănătate, comunitate, educație. Printre inițiativele din domeniul educației se numără proiecte care vizează atât învățământul dual, cât și viitorii sau actualii angajați, cum ar fi programul de internship Fresh Start, FIT Graduate Engineering Program sau Academia Tech Pro. Compania susține mișcarea pentru egalitatea de gen în tehnologie și inovare prin proiectele Women inTech sau Arctic Women Community. De asemenea, Arctic a dezvoltat o componentă puternică de educație pentru sustenabilitate, după cum o dovedesc cele mai recente campanii – Forgotten și Mâncarea de la producătorii locali merită electrocasnicele încorporabile Arctic.
Despre Arctic:
Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România. Compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de peste jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.
Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an.