Compania Arctic lansează un program de mentorat pentru angajate, ca parte a strategiei de creștere a numărului de femei în funcții de conducere

București, 16 septembrie 2021 – Compania Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, dă startul unui program de mentorat realizat în parteneriat cu Professional Women’s Network România, ca parte a strategiei prin care își propune să crească numărul femeilor în toate nivelurile de conducere cu până la 10% în următorii 5 ani.

Inspire Project se adresează femeilor din middle managementul Arctic, cu experiență minimă de trei ani într-o funcție de conducere. În urma unui proces de selecție, participantele vor fi incluse în programul ce presupune conectarea cu mentori care au acumulat deja o experiență managerială recunoscută pe care sunt deschiși să o împărtășească.

Inspire Project se va desfășura pe parcursul a șase luni, începând cu luna octombrie 2021, în regim hibrid – online și offline. Arctic investește în dezvoltarea abilităților de leadership ale angajatelor, compania asumându-și obiectivul de a crește numărul femeilor în toate nivelurile de conducere.

Programul este o inițiativă a comunității de femei din Arctic în parteneriat cu Professional Women’s Network România, o asociație cu expertiză în dezvoltarea de programe de mentorat pentru femei.

Arctic Women Community a fost înființată în 2020 cu scopul de a contribui la dezvoltarea profesională și personală a femeilor din companie, împărtăşind în același timp bune practici în domeniul diversităţii şi incluziunii.

Ne propunem să construim o comunitate de femei care să fie conectată, să prospere prin crearea unor schimburi de experiențe și facem pași concreți pentru a sprijini femeile din cadrul organizației să își realizeze potențialul. O reprezentare echilibrată a femeilor la nivelul structurilor de decizie este esențială pentru un viitor mai bun și constituie un câștig pentru societate în ansamblul său. Proiectul Arctic Women Community este un exemplu al eforturilor făcute de Arctic către o cultură corporativă sustenabilă, bazată pe diversitate, incluziune și transparență”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Parteneriatul cu Arctic este un pas important pentru noi în promovarea femeilor în poziții de leadership. Pe de o parte, ne bucură interesul Arctic față de crearea unei comunități de femei care să fie sprijinite să acceadă în carieră. Pe de altă parte, suntem onorate de acest parteneriat, care reprezintă o recunoaștere importantă a relevanței și eficienței programului de mentorat al PWN România. Suntem sigure că împreună vom face o echipă grozavă și că doamnele care vor fi admise în programul de mentorat vor primi toate instrumentele de care au nevoie pentru a-și construi o carieră de succes”, a transmisVirginia Oțel, co-președinte PWN Global.

Mentoratul este un instrument puternic de dezvoltare personală și un mod eficient de a ajuta angajații să progreseze în carieră. În calitate de lider în industrie și angajator de top, credem că este extrem de important să valorificăm și să dezvoltăm talentul și competențele de care dispun colegele noastre. Arctic crede în valoarea adăugată adusă de femei și de un leadership echilibrat din punct de vedere al participării sexelor. O organizație în care potențialul femeilor este susținut este una capabilă să răspundă mai bine provocărilor unei lumi în continuă schimbare”, a adăugat Maria Tătaru, HR Director Arctic.

„Programul de mentorat al PWN România ocupă o poziție privilegiată în peisajul de business românesc, o poziție pe care am construit-o în timp, cu multă perseverență și dedicație. Acesta este singurul program din România care oferă oportunități de mentorat inter-company, fiind o alternativă complementară la programele interne ale fiecărei companii. Cu o rată de succes de peste 75% și cu peste 2000 de ore de voluntariat acumulate în fiecare ediție, programul nostru de mentorat pune la dispoziția doamnelor care doresc să avanseze în carieră nu doar mentori cu experiență valoroasă în business, ci o comunitate întreagă care oferă suport și ghidaj”, descrie programul Paula Bușe, VP Mentorat PWN România.

***

Despre Arctic:

Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori. Cu peste 5.500 de angajați, compania exportă 80% din producția totală în peste 68 de țări. Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 38 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an la finalizarea investițiilor.

Printre programele de HR derulate de companie se numără Academia TechPro, un proiect dezvoltat în colaborare cu Universitatea Koç din Turcia și Universitatea Valahia din Târgoviște, prin care Arctic investește în formarea angajaților săi oferindu-le cursuri online pe teme tehnice actuale. Compania a lansat și un program intensiv de dezvoltare cu o durată de trei ani – Future In Talent (FIT) Graduate Engineering Program, destinat absolvenților de masterat în domeniul tehnic care vizează o carieră de succes în cadrul Arctic.

Despre Professional Women’s Network România

PWN România este o asociație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat, a cărei misiune este sprijinirea ascensiunii femeilor în poziții de leadership în vederea accelerării echilibrului de gen în structurile de conducere. Comunitatea PWN România reunește aproximativ 200 de femei aflate în poziții de management sau antreprenoare în peste 20 de industrii.

Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat și împuternicirea economică a femeilor, egalitatea de șanse și diversitatea în structurile de conducere ale companiilor.

Principalele programe ale PWN România includ un program de Mentorat dedicat femeilor la începutul carierei sau in poziții de mid-management, unul de Antreprenoriat, cu programul de educație antreprenoriala „Trusa de Instrumente pentru Antreprenoare” şi un program denumit „Femei în Consilii de Administrație”, ce a dezvoltat „Academia Women on Boards” și „Laboratorul de Competente pentru membre in Consilii de Administrație” – programe unice care oferă femeilor de carieră o pregătire structurată pentru accesarea unei poziții în consiliile de administrație. 

Înființată în 2011, PWN România este parte a PWN Global, o rețea în care se dezvoltă în ritm alert, depășind peste 3.500 de membre și voluntari în peste 30 de orașe din lume.

Membrii PWN Global sunt femei și bărbați, parteneri corporate, instituții colaboratoare, instituții academice, alte rețele, forumuri și susținători ai echilibrului de gen în leadership. Comunitatea PWN abordează cu mândrie și curaj și pune în aplicare valorile noastre și în interiorul organizațiilor în care activează.

Mai multe detalii sunt disponibile pe http://pwnromania.net/, https://www.facebook.com/PWNRomania/ și https://www.linkedin.com/company/pwn-romania/.