Arctic aduce magia sărbătorilor la SOS Satele Copiilor: mese calde și peste 200 de electrocasnice, oferite cu ocazia Crăciunului

București,  22 decembrie 2021 – Compania Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, continuă să se implice activ în comunitate și oferă organizației nonguvernamentale SOS Satele Copiilor România peste 200 de electrocasnice necesare pentru ca tinerii și copiii care cresc în casele familiale SOS din București, Bacău și Sibiu să beneficieze de condiții cât mai bune. Campania Masă mare pentru cei mici include, pe lângă electrocasnice, și o masă caldă din partea Arctic, cu ocazia Crăciunului.

Cele peste 200 de electrocasnice acoperă nevoile SOS Satele Copiilor la nivel național  – de la plite, cuptoare și frigidere la mașini de spălat rufe, uscătoare de rufe, aspiratoare și roboți de bucătărie – urmând să doteze 24 de căsuțe familiale și trei comunități de tineri. Valoarea de piață a produselor se ridică la aproape 180.000 de lei. De aceste produse vor beneficia peste 150 de copii și tineri. Organizația SOS Satele Copiilor oferă îngrijire și educație pe termen lung copiilor care au pierdut sprijinul familiei biologice și îi ajută pe cei aflați la risc de separare să rămână în familia biologică, în comunitățile vulnerabile.

Cei de la SOS Satele Copiilor le oferă copiilor și tinerilor cel mai de preț cadou – o familie, încredere în ei și speranță pentru viitor. Am toată admirația pentru efortul lor, de aceea am vrut să le dăm o mână de ajutor și să le facem viața mai ușoară cu electrocasnicele oferite de Arctic. Ne face plăcere să le aducem bucuria meselor calde și a amintirilor frumoase atât de Crăciun, cât și în fiecare zi din anii care vor urma. Suntem implicați activ în comunitate și nimic nu mă bucură mai mult decât să știu că electrocasnicele Arctic au ajuns acolo unde este mai mare nevoie de ele”, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de SOS Satele Copiilor pot face o donație lunară de 4 euro, printr-un SMS cu textul MAMA la 8864.

Campania Masă mare pentru cei mici vine în continuarea amplei campanii derulate de companie la nivel național începând cu luna martie 2020, Arctic pentru sănătate, în cadrul căreia a oferit electrocasnice în valoare de peste 1,5 milioane de lei cu scopul de a susține efortul echipelor medicale în lupta împotriva crizei generate de COVID-19. Cea mai recentă acțiune de acest tip a avut drept beneficiar Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. În luna noiembrie, Arctic a asigurat fondurile necesare pentru ca Spitalul Orășenesc Găești să poată procura oxigen. Compania a mobilizat și inspirat și alte afaceri din zonă să răspundă apelului la ajutor venit din partea conducerii spitalului.

Despre Arctic:

Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori. Cu peste 5.500 de angajați, compania exportă 84% din producția totală în peste 80 de țări. Cu o istorie de jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent 40 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și prima fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele de acest tip din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2,2 milioane de unități pe an, la finalizarea investițiilor.