Compania Arctic donează Spitalului „Grigore Alexandrescu” produse electrocasnice în valoare de 100.000 de lei

București, 23 august 2021 – Compania Arctic, liderul pieței de electrocasnice din România, continuă să sprijine comunitățile din care face parte și donează produse electrocasnice în valoare de 100.000 de lei Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu.

Donația face parte dintr-o campanie amplă derulată de companie la nivel național Arctic pentru sănătate – inițiată la începutul pandemiei, în cadrul căreia a donat electrocasnice în valoare de peste 1,4 milioane de lei cu scopul de a susține efortul echipelor medicale în lupta împotriva crizei generate de COVID-19.

Donația Arctic pentru Spitalul Clinic de Urgență „Grigore Alexandrescu” constă în 56 de electrocasnice – 26 de unități de aer condiționat și 30 de aparate frigorifice, necesare pentru buna funcționare a spitalului și pentru a asigura confortul personalului medical și al pacienților.  

„Ne menținem angajamentul de a sprijini cu tot ceea ce este posibil serviciile de sănătate și personalul medical din România, țară în care grupul nostru operează cel mai important centru de producție din Europa continentală. Solidaritatea nu se limitează la valurile pandemice, scopul nostru este să ne implicăm în comunitatea din care facem parte ori de câte ori este nevoie de ajutorul nostru, a declarat Murat Büyükerk, Chief Executive Officer Arctic.

„Donația către Spitalul Grigore Alexandrescu face parte din campania «Arctic pentru sănătate», o inițiativă construită pe un pilon important al strategiei CSR a companiei și care va căpăta amploare pe termen mediu și lung. Arctic este despre a pune oamenii pe primul loc, de a dezvolta tehnologii care să îi ajute în viața de zi cu zi. Această viziune se reflectă în strategia noastră de CSR, care își are rădăcinile în modelul nostru de business și în identitatea noastră de brand”, a adăugat Gabriel Eremia, Marketing & Product Management Director.

Compania a donat în cadrul campaniei „Arctic pentru sănătate” peste 1.300 de produse electrocasnice către peste 90 de spitale și servicii de ambulanță. De asemenea, cele cinci ventilatoare mecanice donate de Arctic spitalelor din județul Dâmbovița au sprijinit eforturile cadrelor medicale în tratarea cazurilor grave.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România. Acesta asigură urgențele pentru peste 1.200.000 de copii din toată țara, peste 800 de consultații fiind realizate zilnic.

***

Despre Arctic:

Arctic este liderul pieței de electrocasnice din România și unul dintre cei mai importanți angajatori și exportatori. Cu peste 5.500 de angajați, compania exportă 80% din producția totală în peste 68 de țări. Cu o istorie de aproape jumătate de secol, Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 38 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una dintre puținele din Europa, fabrica de mașini de spălat din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an la finalizarea investițiilor.