Fabrica de masini de spalat de la Ulmi

Inaugurata in 2019, fabrica de masini de spalat de la Ulmi, judetul Dambovita a fost construita pe o suprafata de peste 700.000 m2, in numai 17 luni, implementand cele mai recente inovații tehnologice și procese de automatizare specifice conceptului Industry 4.0.

Fabrica de masini de spalat de la Ulmi

Prin integrarea aplicațiilor de tip IIoT (Industrial Internet of Things), inclusiv a echipamentelor inteligente, a dispozitivelor interconectate si a tehnologiilor de robotica cooperativa, fabrica de masini de spalat de la Ulmi are o capacitate de productie de 2,2 milioane de masini de spalat pe an.

Prezentarea Fabricii din Ulmi

Conceptul Industry 4.0 reprezinta a patra revolutie industriala si utilizeaza cele mai recente tehnologii de inteligenta artificiala, de machine learning si tehnologii robotizate, ce pot spori productivitatea cu 30%. Mai mult de 70% dintre operatiunile de productie se bazeaza pe sisteme autodeterminate si autogestionate, in timp ce controlul calitatii este 100% automatizat.

How it’s made – Fabrica de masini de spalat de la Ulmi

Prin utilizarea celor mai noi tehnologii, noua fabrica contribuie de asemenea la lupta impotriva schimbarilor climatice. Datorita sistemului de tratare a apelor reziduale de noua generatie si a celui de colectare a apei pluviale, o cantitate de apa echivalenta cu consumul a 450 de gospodarii va fi reciclata anual.

In acelasi timp, instalatia fotovoltaica va produce 1 milion de kWh pe an, echivalentul consumului de energie electrica pe o perioada de un an de către 350 de gospodarii. Acest lucru inseamna o reducere anuala de 363 tone a emisiilor de CO2. Pe langa impactul ecologic redus, noua fabrica de la Ulmi a fost proiectata astfel incat sa protejeze flora si fauna, prin crearea de noi habitate pentru pasari si alte diferite specii de vietuitoare.

Fabrica de masini de spalat de la Ulmi a caștigat prestigiosul premiu „Lighthouse Network Factory” oferit de Forumul Economic Mondial. Prin aceasta recunoastere, a devenit unul dintre membrii comunitatii WEF Light House. La nivel mondial, doar 26 de astfel de fabrici au castigat acest premiu pana in prezent. In plus, fabrica de masini de spalat rufe Beko Romania este prima fabrica ce a primit acest premiu in zona greenfield. De asemenea, unitatea de productie din Ulmi este singura unitate de productie din Romania care detine LEED Platinum, cel mai inalt nivel dintre distincțiile LEED pe care o fabrica o poate obtine.

In anul 2021, unitatea de productie marcheaza 1.000.000 de masini de spalat rufe la fabrica de la Ulmi, prima fabrica din Romania care funcționeaza dupa principiile Industry 4.0 si una dintre cele mai moderne facilitati de productie din Europa. Fabrica Beko Romania integreaza cele mai recente tehnologii de machine learning si procese de automatizare, ce permit angajatilor sa lucreze cot la cot cu robotii, generand o crestere a productivitatii cu pana la 30%. Peste 200 de roboti au fost implicati in procesul de productie al celor un milion de masini de spalat.