CSR

In calitate de lider pe piata locala de electrocasnice, Beko Romania se angajeaza sa aduca schimbari in bine, atat in ceea ce priveste tehnologia, dar si proiectele de responsabilitate sociala. Ne concentram pe know-how-ul local si acordam atentie nevoilor comunitatii. De aceea, principalii nostri piloni de CSR sunt sanatatea, alaturi de educatie si egalitate de sanse.

CSR

Valori:

Solidaritate si grija: suntem atenti la nevoile comunitatilor locale si oferim  acces la tehnologii avansate grupurilor vulnerabile

Parteneriat: alaturi de ONG-uri si autoritati care impartasesc o viziune si valori comune, identificam si raspundem nevoilor specifice

Angajament: ne mentinem angajamentul de a sprijini atat serviciile de sanatate si personalul medical din Romania, cat si comunitatile sau persoanele vulnerabile.

Misiune:

Punem intotdeauna oamenii pe primul loc, iar misiunea noastra este de a avea un impact pozitiv in societate.

Viziune:

Strategia noastra de CSR este centrata pe implicarea in comunitati cu scopul de a raspunde unor nevoi pe termen lung

„Arctic pentru sanatate” este o campanie ampla care a inceput in 2020 la nivel national, cu scopul de a sustine efortul cadrelor medicale si a oferi conditii mai bune atat pacientilor, cat si tuturor celor din linia intai. Pentru a raspunde nevoilor urgente ale comunitatilor locale, am decis sa ne oferim sprijinul incluzand, alaturi de spitale sau servicii de ambulanta, si organizatii non-guvernamentale sau scoli.

Pana acum au fost oferite peste 1.600 de electrocasnice, care acopereau nevoile specifice identificate – de la frigidere, masini de spalat rufe, uscatoare de rufe pana la aparate de aer conditionat, purificatoare de aer sau electrocasnice mici.

Prin “Arctic pentru sanatate” am reusit sa cream conditii mai bune pentru zeci de mii de copii si adulti.

Sprijinul oferit de companie in ultimii trei ani se ridica la o valoare de peste 1,9 milioane de lei.

Din grija pentru cei mari si cei mici (2022)

In 2022, un an cu multe provocari socio-economice, am continuat sa ne implicam activ in comunitate dotand cu electrocasnice sectia de Nefrologie Pediatrica a Institutului Fundeni, Spitalul Municipal Moreni, organizatiile non-guvernamentale Autism Voice si Asociatia KinetoBebe, precum si scoala Theodor Rosetti din Solesti, judetul Vaslui.

Sectia de Nefrologie Pediatrica din cadrul Institutului Clinic Fundeni este prima sectie de profil din Romania, punand bazele diagnosticarii si ingrijirii copiilor cu patologie renala la nivel national. Totodata, aceasta sectie contribuie la formarea medicala, fiind implicata in ciclurile de invatamant universitar si postuniversitar. Etajul VII al sectiei a fost renovat in cursul acestui an de catre Fundatia Metropolis in cadrul proiectului #spitalepublicedinbaniprivati.

Spitalul Municipal Moreni ofera servicii medicale pentru populatia din aria sa administrativ-teritoriala, precum si din judetele limitrofe.

In fiecare an, Autism Voice sprijina sute de copii cu tulburari de spectru autist in procesul de recuperare prin programe complexe care cuprind toti pasii necesari unei vieti cat mai normale.

Asociatia KinetoBebe dezvolta si sustine financiar programe complexe si integrate de recuperare pediatrica, ingrijire specializata, terapii specifice, suport si consiliere pentru copii cu diverse dizabilitati neuromotorii.

Masa Mare Pentru Cei Mici (2021)

Pentru ca faptele bune dau aroma fiecarei farfurii de Craciun, am facut echipa cu Oxygen PR pentru a lansa campania „Masa mare pentru cei mici”, care a urmarit sa aduca un strop de fericire celor aflati in grija SOS Satele Copiilor.

Zeci de tineri si copii care cresc in casele familiale SOS din Bucuresti s-au putut bucura de bunatati traditionale de Craciun si cozonac proaspat scos din cuptor. Reteta a fost testata inainte sa ajunga pe mesele copiilor, chiar de CEO-ul Arctic si de Directorul General al SOS Satele Copiilor, care si-au pus sorturile, au framantat cozonaci si i-au copt in cuptorul Arctic cu functia Gatire Asistata cu Abur.

Totodata, Arctic a donat organizatiei nonguvernamentale si peste 200 de electrocasnice, necesare pentru ca tinerii si copiii care cresc in casele familiale SOS din Bucuresti, Bacau si Sibiu sa beneficieze de conditii cat mai bune.

Afla mai multe despre aceasta campanie aici.

Respect pentru linia 1 (2020)

Din dorinta de a ne arata recunostinta si aprecierea fata de cei mai incercati profesionisti, am lansat miscarea de solidaritate intitulata „Respect pentru linia intai!”, dedicata acelora aflati in prima linie, in lupta cu Covid-19.

„In primul rand, in aceasta perioada care ne pune la incercare pe toti, dorim sa multumim profesionistilor din linia intai – personalului medical, ofiterilor de politie si tuturor celor care se expun zi de zi, pentru dedicarea, implicarea si angajamentul lor in lupta impotriva acestei crizei. In acelasi timp, dorim sa ne aratam respectul fata de angajatii nostri din fabrici, care sunt, de asemenea, in prima linie si contribuie la mentinerea economiei”, afirma Murat Büyükerk (General Manager Arctic).

Suntem implicati activ in comunitatile in care ne desfasuram activitatea. Solidaritatea si responsabilitatea pentru siguranta angajatilor, a partenerilor, a clientilor si a tuturor membrilor comunitatii sunt una dintre prioritatile noastre.

Inspirate de intiativa noastra, si alte companii s-au alaturat campaniei #RespectLiniaIntai amplificand mesajul in semn de apreciere, in mediul digital si in social media: UniCredit, EY Romania, Olympus Foods, Zitec, Mirro, Regista, Marsh, CEC Bank, Free Now, IAA Romania, Publicis si Oxygen.

Afla mai multe despre aceasta campanie aici.

#StayhomelikeaPro (2020)

Continuand initiativa ampla demarata de brandul Beko la nivel global, prin campania #StayHomeLikeaPro, Arctic a dezvoltat un parteneriat cu Federatia Solidaritatea Sanitara din Romania, Crucea Rosie Romana si Asociatia Zi de Bine, pentru a acoperi nevoile cat mai multor spitale si cat mai multor comunitati. Impreuna am contribuit la dotarea a peste 90 de spitale si servicii de ambulanta cu aparatura necesara personalului medical si pacientilor: frigidere, masini de spalat, uscatoare, cuptoare cu microunde, filtre de cafea, fierbatoare.

Prioritate pentru seniori (2020)

In perioada starii de urgenta am venit in ajutorul clientilor nostri seniori prin tratarea cu prioritate a solicitarilor acestora si interventie gratuita pentru repararea produselor electrocasnice necesare derularii vietii in confortul propriei locuinte. Astfel, in cazul apelurilor primite de call-center-ul Arctic pentru departamentul de service, tehnicienii companiei au acordat prioritate solicitarilor venite din partea clientilor seniori cu varsta de peste 65 de ani, pentru toate electrocasnicele Arctic, Beko si Grundig, in perioada in care au existat restrictii de circulatie pentru aceasta categorie de varsta

Afla mai multe despre aceasta campanie aici.

Arctic pentru sanatate (2020)

Campania “Arctic pentru sanatate“ a inceput in Martie 2020, cand peste 1.300 de aparate, cu o valoare de peste 1,4 milioane de lei porneau din depozitele noastre in ajutorul celor din linia intai. Pe baza colaborarii cu Crucea Rosie Romana si Federatia Solidaritatea Sanitara Romana, am echipat spitale si servicii de ambulanta cu produsele necesare pentru personalul medical si pacienti.

Prin acest parteneriat am continuat sa oferim ajutor acolo unde era nevoie, iar in septembrie, am donat 5 ventilatoare mecanice spitalelor din judetul Dambovita, ventilatoare produse intr-una dintre fabricile de electronice Arçelik, echipate cu cele mai noi tehnologii digitale. Arçelik, unul dintre liderii europeni in industria electronice si aparate electrocasnice, grupul din care face parte Arctic, a produs atunci 5.000 de ventilatoare mecanice pentru a satisface cererea interna si internationala, fiind de importanta vitala in raspunsul si tratamentul Covid-19.

In semn de recunoastere, am primit cu multa bucurie titlul onorific de membru sustinator, oferit de Crucea Rosie Romania si inmanat de Majestatea Sa Margareta, Custod al Coroanei Romane.

Proiectele din domeniul educatiei fac parte din strategia Beko Romania de management si dezvoltare.

Investitiile in sanatate si educatie sunt esentiale pentru viitorul Romaniei, iar Beko Romania va continua sa faca parte din acest demers.

Valori:

Credem in potentialul fiecaruia de a se dezvolta permanent printr-un proces de invatare continua.

Valorificam diversitatea, egalitatea de sanse si echitatea in programele noastre de formare.

Misiune:

Misiunea noastra este de a oferi oportunitati de formare si dezvoltare de inalta calitate, relevante si accesibile pentru toti, de la angajati, la comunitatile din care facem parte.

Ne dorim sa cream o cultura care incurajeaza dezvoltarea profesionala si personala.

Viziune:

Viziunea noastra este sa oferim sansa angajatilor nostri sa-si atinga potentialul maxim si sa contribuie la succesul companiei.

Ne propunem sa cream un mediu de lucru in care angajatii se simt sprijiniti, apreciati si recunoscuti pentru eforturile si realizarile lor.

Ne implicam in dezvoltarea talentelor atat la nivel de invatamant dual, cat si la nivel de invatamant superior, dezvoltand programe de internship Fresh Start, FIT Graduate Engineering Program sau Academia Tech Pro.

De asemenea, sustinem miscarea pentru egalitatea de gen in tehnologie si inovare prin initiative precum Women inTech sau Arctic Women Community.

Pentru ca era firesc sa continuam in aceeasi directie, ne-am asumat si un rol activ in educarea comunitatii, dezvoltand o componenta puternica de educatie pentru sustenabilitate, dupa cum o dovedesc cele mai recente campanii – “Forgotten” si “Mancarea de la producatorii locali merita electrocasnicele incorporabile Arctic”.