Misiunea noastra

Sustenabilitatea este o tema mai actuala ca oricand. In afaceri, sustenabilitatea se refera la efectul pe care il au companiile asupra mediului sau societatii. Astfel, o afacere care isi propune sa adere la o misiune mai mareata decat propria dezvoltare tinteste sa aiba un impact pozitiv la nivel macro, contribuind la solutionarea unora dintre cele mai presante probleme ale lumii, precum schimbarile climatice.

Misiunea noastra

Am integrat sustenabilitatea ca parte vitala a modelului nostru de business, iar unitatea de productie de la Ulmi, singura fabrica 4.0 din Romania, reprezinta angajamentul nostru in aceasta directie. Industry 4.0 nu inseamna numai tehnologii robotizate si inteligenta artificiala, ci reprezinta, in primul rand, sustenabilitate si un viitor mai bun pentru generatiile viitoare.

Axata pe utilizarea eficienta a resurselor si pe solutii economice circulare, unitatea noastra de la Ulmi contribuie semnificativ la lupta impotriva schimbarilor climatice, fiind singura fabrica din Romania care detine certificarea LEED Platinum, document care atesta cele mai inalte performante in domeniul productiei sustenabile

Am generat 3.171 GJ de energie electrică în 2020, gratie panourilor solare fotovoltaice care au o capacitate de 930 kWP. Astfel, fabrica de masini de spalat de la Ulmi a prevenit emisia a 238 de tone de dioxid de carbon.

Totodata, am economisit 15.416 metri cubi de apa prin reciclarea si refolosirea apei uzate si apei de ploaie.

Si pe mai departe, intentiile Beko se pastreaza la fel de ambitioase. Pana in 2030, obiectivul grupului este sa reduca cu 45% consumul de energie utilizat pentru a produce electrocasnice, in fabricile noastre de la Ulmi si Gaesti, fata de consumul din 2015.